Google Website Translator

donderdag 15 december 2011

Masai Mara

Op maandag is onze reis naar de Masai Mara begonnen. We moesten naar het centrum van Nairobi wat heel makkelijk bleek te zijn omdat het een nationale vakantie dag was. Dus in minder dan een half uur stonden we bij onze plek van vertrek. We moesten alleen nog even geld halen en dat bleek lastiger te zijn dan we dachten. Geen gebrek aan pin automaten in het centrum van Nairobi maar de een na de ander bleek niet te werken. Ze herkenden onze pasjes niet, waren defect of ze hadden geen geld. Nadat ik zo'n 8 banken geprobeerd had was het aan James om het met zijn magische visa kaart te proberen. Ook hij moest zeker 5 banken aflopen voordat het uiteindelijk gelukt is. We waren klaar voor onze safari! Op het kantoor van Gametrackers (waarmee we op reis zouden gaan) ontmoetten we gelijk onze eerste twee medereizigers, een koppel uit Zweden. Na een uurtje rijden en even met openhangende mond genieten van het uitzicht over de Great Rift Valley ontmoeten we onze overige 3 medereizigers (een meisje uit Duitsland en een koppel uit Belgie) onze chauffeur/gids en onze kok voor de komende 4 dagen. Na een paar uur over progressief verslechterende wegen komen we in de buurt van de Masai Mara. Om het te vieren zien we gelijk al behoorlijke aantallen zebra's, wildebeest, thomsons gazelle en grant's gazelle.
Eenmaal bij het hek van het park aangekomen worden we gelijk belaagd door Masai vrouwen die allerhande spulletjes wilden verkopen. Hier hadden we natuurlijk nog niet zo veel zin in. Eenmaal in het park nog veel dieren gezien totdat we het park bij een ander hek weer uit moesten om bij onze camping te komen. Omdat er niet veel andere mensen waren mochten we kiezen tussen de tenten (met veel gaten erin waar precies muggen en slangen doorheen kunnen) of de hutjes. We hebben, omdat we het niet zo op slangen in onze slaapzakken hebben, toch maar voor de hutjes gekozen. In een echt bed is wel lekker als je straks 8 weken in een tentje moet slapen. Alles was vrij basic maar toch wel de luxe van een douche (met warm water maar zonder licht), de keuze uit doorspoel wc's of een gat in de grond met een wc-bril (beide ook zonder licht) en een heuze keuken (bestaande uit een vuurtje met een stuk gaas erover waar onze kok heerlijke maaltijden op wist te bereiden.
Op dag 2 hadden we onze eerste echte safari in het park. We zijn de hele dag op pad geweest en we hebben de meest geweldige dingen gezien. Bijna te veel om op te noemen maar om toch een idee te geven hebben we onder andere de volgende dieren gezien: leeuwen, olifanten, zebra's, giraffes, topi, bat eared fox (sorry maar ik ken niet overal Nederlandse namen van) jakhals, hyena's, mongoose, impala, gazelle, buffels, nijlpaarden , krokodillen, veel vogels en 1 luipaard. Met het zien van deze luipaard heb ik de big 5 compleet (als ik de neushoorns die ik in Zuid Afrika gezien heb mee tel). Ik denk dat ik het echter toch leuker vind om bij deze reis opnieuw te beginnen en dan hebben we nu dus nog een neushoorn nodig om de big 5 compleet te krijgen. Het gaat iets minder snel met de little 5 maar zoals de naam al doet vermoeden zijn deze klein en behoorlijk moeilijk te vinden... Na een lange dag buiten met zo veel geweldige dingen was het heerlijk 'thuiskomen' in het kamp voor een maaltijd bereid op een kampvuurtje. Op dag 3 van de safari hebben we vroeg een korte gamedrive gedaan voor het ontbijt. We hadden geluk en hebben een aantal cheetah's gezien. Na het ontbijt was het tijd om onze lokale buren van het Masai Mara dorpje te ontmoeten. Na een aantal welkomstdansen en het wereldberoemde springen kregen we een rondleidig door het dorp. Soms zou ik willen dat we thuis een grotere keuken hadden maar als ik de lokale hutjes zo van binnen bekijk heb ik geloof ik niets te klagen. Je kan je nauwelijks voorstellen hoe het eruit ziet en hoe klein het is. Daarnaast geloof ik dat het in onze Nederlandse cultuur niet geaccepteerd is om 6 vrouwen te hebben als man en in het totaal 18 kinderen bij die 6 vrouwen...
In de middag zouden we naar een ander gebied van het park gaan maar na het zien van een paar leeuwen zijn we bijna weggespoeld door de regen. Gelukkig was er in een ander deel zon dus zijn we naar de blauwe lucht gereden en toen we eenmaal de zon gevonden hadden kon de gamedrive weer beginnen. We werden beloond met nog 3 luipaarden en heel veel olifanten. Na nog een heerlijk diner konden we van ee echt Masai kampvuurtje genieten en weer in slaap vallen met het geluid van leeuwen en hyena's op de achtergrond. Op de laatste dag hebben we ook 's ochtends een vroege game drive gehad en wederom geluk gehad met cheetah's. Na het ontbijt was het helaas tijd om terug te gaan naar Nairobi.
Al met al zijn we erg blij met de eerste paar dagen safari en hebben we alleen maar meer zin in de weken en avonturen die komen gaan!

5 opmerkingen:

  1. whoooo wat een mooie foto's prachtig ik ben stiekem wel een beetje jaloers, ga ik maar weer naar de vissen kijken ;)hihi
    super leuk verhaal om te lezen!!
    geniet maar weer lekker verder

    dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Remke,

    Echt supercool! JALOERS!!!! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaaf man! En dit is pas het begin van jullie reis... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie blog Remke !
    Ook zien we uit naar jullie verdere avonturen !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. leuk verhaal hoor !! Volgens mij genieten jullie best wel .....
    Veel plezier verder, goede jaarwisseling zo ver van huis en we blijven jullie volgen hoor !!
    Groeten uit Koekerk-City.....
    M & G

    BeantwoordenVerwijderen