Google Website Translator

zondag 11 december 2011

De evenaar

Na een dag heerlijk niets doen en een beetje reorganiseren leek het ons vandaag tijd om eens wat te gaan verkennen. De mensen in het hostel vroegen ons waarom we uberhaupt naar de evenaar zouden willen en hoe we het ook geprobeerd hebben we hebben ze niet aan het verstand kunnen peuteren dat het gewoon iets is dat je gezien moet hebben als je vanuit Nederland naar Kenia komt. Kortom, wij zijn vandaag naar de evenaar geweest en het was een zeer interessante dag. Om de kosten wat te besparen en omdat we wel zin hadden in ee avontuur hebben we besloten vooral gebruik te maken van de locale Matatus. Dat zijn (overwegend witte Nissan) busjes waar makkelijk 20 mensen op 15 stoelen kunnen zitten. De busjes wachten op het station en vertrekken pas als ze vol zijn naar dew bestemming aangegeven op het dak van het busje. Voor iets meer dan een appel en een ei hebben we 3 uur lang kunnen genieten van het Keniaanse landschap, de opdoemende Mt Kenia, Keniaanse gospel muziek en een zeer interessante rijstijl. Eenmaal aangekomen in Nanyuki hebben we eest maar even wat geluncht voordat we de 3 km naar het zuiden hebben gelopen naar de daadwerkelijke evenaar.

Eenmaal daar aangekomen hebben we een demonstratie gekregen over het stokje in het water dat in het noordelijke halfrond met de klok mee draait en in het zuidelijk halfrond tegen de klok in. Op de evenaar zelf blijft het stokje stug stil liggen. Na wederom een 3 uur durende reis terug naar Nairobi (deze keer onder het genot van Celine Dion en Michael Jackson) was het tijd voor een taxi terug naare het hostel. Dit bleek moeilijker dan gedacht. De taxi hadden we snel gevonden maar de taxi kon ons hostel niet vinden. Na twee keer aangehouden te zijn door de politie omdat er 'geen idee wat' mis was met de auto hebben we dan toch eindelijk ons hostel terug gevonden. Gelukkig wilde de kok nog wel wat te eten voor ons maken. Nu nog snel even onze spullen pakken voor onze safari naar de Masai Mara de komende 4 dagen.

3 opmerkingen:

  1. Leuke foto, in heb in 2005 bij hetzelfde bord gestaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf hoor! Jullie gaan daar ongetwijfeld heel veel leuke & bijzondere dingen meemaken. Ik ben benieuwd naar alle verhalen en foto's. Enjoy!:)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haai,
    Het is nu dan echt begonnen! Leuk begin om een paar proefjes op de evenaar te doen hoor. Veel plezier en ik zal jullie af en toe eens volgen op jullie site!
    Liefs,
    Catelijne (Lindy Hop)

    BeantwoordenVerwijderen