Google Website Translator

zondag 30 oktober 2011

Het aftellen is weer begonnen

Nog 40 nachtjes slapen voordat het volgende avontuur van start gaat. James en ik zullen (gedurende bijna 3 maanden) Afrika onveilig gaan maken.
We vertrekken op 9 december (met een rechtstreekse vlucht) van Amsterdam naar Nairobi (Kenia).
Aldaar aangekomen zullen we de eerste paar dagen proberen te wennen aan het weer en het Afrikaanse. Om ook een beetje van de omgeving te kunnen genieten zullen we een 4 daagse safari gaan doen naar de Masai Mara. Wat het precies allemaal in gaat houden zou ik jullie nog niet kunnen vertellen maar ik neem aan dat we daar op dat moment wel achter gaan komen. Na de eerste paar dagen ‘proef safari’ zal de echte reis van start gaan. We hebben een overland adventure geboekt bij Oasis Overland  (http://www.oasisoverland.co.uk/trips/Africa/details/67/Nile-Trans-8-Weeks-Nairobi-to-Cape-Town-.html)  en op de website staat dat het een ‘Ultimate Expedition’ is. In het kort betekend dit dat we in een soort vrachtwagen vervoerd worden van Nairobi naar Kaapstad, zelf moeten koken (soms op kampvuurtjes), zelf boodschappen moeten doen (op de locale markt waar ze alleen maar uien hebben) en zelf de tentjes op moeten zetten en af moeten breken. Het enige wat we eigenlijk niet zelf moeten doen is rijden. En dat samen met zo’n 20 á 22 andere mensen, 8,5 week lang. Zoals je begrijpt kunnen we niet wachten om te vertrekken.
Eenmaal aangekomen in Kaapstad (Zuid Afrika) zullen we wel toe zijn aan vakantie. Nog twee weekjes zullen we de tijd hebben om samen Zuid Afrika te (her)ontdekken. Natuurlijk wil ik James allerlei, voor mij bekende, plaatsen laten zien. James wil graag op een bootje naar vogels gaan kijken. Ach ieder zijn wens en ik denk dat we er tegen die tijd best uit zullen komen wie wat zal gaan doen. Met een beetje geluk komen we dan, eind februari, met een lekker kleurtje, veel reisverhalen en honderden foto’s thuis (die natuurlijk nog allemaal uitgezocht moeten worden).
De voorbereidingen zijn in volle gang. We hebben inmiddels alle prikken al gehad en James zal vandaag beginnen met zijn anti malaria pillen (hij is vandaag vertrokken voor een reis met Sunbird naar Ghana - http://www.sunbirdtours.co.uk/ghana.htm). Er staan hier en daar al wat dozen klaar waar spullen inzitten die we mee willen nemen. Geloof het of niet maar die dozen staan er al héél lang (in ieder geval sinds afgelopen kerst, ik neem tenminste aan dat ik toen de kerst muts in de doos gedaan heb?).  Er is een logeer adres voor de vissen geregeld en er is zelfs al over onze plantjes gesproken met vrienden (wees gerust, ze hebben echt niet elke dag water nodig). Maar er zijn natuurlijk nog genoeg dingen waar nog niet aan gedacht is, simpelweg omdat we nog 40 nachtjes moeten slapen voordat we vertrekken.

dinsdag 11 oktober 2011

Na heel wat keren terugkomen bij de Travel Clinic en een fortuin aan gif in ons lichaam zouden we nu helemaal veilig moeten zijn om te reizen... Nu maar hopen dat ze niet opeens een nieuwe enge ziekte ontdekken waar we nog geen gif voor gehad hebben...

 au
 Ook Chunky (onze mascotte) moest eraan geloven...